Тарифи  Послуги  API  Партнерам  Про сервіс  Контакти 
0 (800) 30 7672
Безкоштовно по Україні
 

Список забороненої реклами в SMS-розсилках у Росії

31.05.2014

Повідомляємо інформацію про заборону рекламування за допомогою SMS-розсилок деяких видів товарів і послуг. За подібні розсилки оператори виставляють штрафи від 100 000 до 500 000 руб. за 1 SMS-повідомлення без розгляду і скарг від ФАС, навіть при наявності згоди абонентів.

ФЗ " Про рекламу»
Стаття 7. Товари, реклама яких не допускається

Не допускається реклама:

1) товарів, виробництво і (або) реалізація яких заборонені законодавством Російської Федерації;

2) наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, рослин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини або їх прекурсори, та їх частин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини або їх прекурсори;

3) вибухових речовин і матеріалів, за винятком піротехнічних виробів;

4) органів і (або) тканин людини в якості об'єктів купівлі-продажу;

5) товарів, що підлягають державній реєстрації, у разі відсутності такої реєстрації;

6) товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації або іншому обов'язковому підтвердженню відповідності вимогам технічних регламентів, у разі відсутності такої сертифікації або підтвердження такої відповідності;

7) товарів, на виробництво і (або) реалізацію яких потрібне отримання ліцензій або інших спеціальних дозволів, у разі відсутності таких дозволів;

8) тютюн, тютюнової продукції, тютюнових виробів та курильного приладдя, у тому числі трубок, кальян, сигаретного паперу, запальничка;

9) медичних послуг з штучного переривання вагітності.

Крім цього, забороняється реклама алкоголю, у зв'язку з безліччю обмежень і вимог закону і неможливістю в тексті SMS-повідомлень дотримати всі правила по його рекламі. Також забороняється реклама зброї, гральних закладів, казино, організаторів парі і будь-яких ігор, заснованих на ризику та азарті.

Також обмежується наступна реклама:

Ч. 7 ст. 24 ФЗ «Про рекламу»:
Реклама лікарських препаратів, медичних послуг, у тому числі методів профілактики, діагностики, лікування та медичної реабілітації, медичних виробів повинна супроводжуватись попередженням про наявність протипоказань до їх застосування та використання, необхідності ознайомлення з інструкцією із застосування або отримання консультації фахівців.

Ч. 8 ст. 24 ФЗ «Про рекламу»:
Реклама лікарських препаратів у формах і дозах, що відпускаються за рецептами на лікарські препарати, медичних послуг, у тому числі методів профілактики, діагностики, лікування і медичної реабілітації, а також медичних виробів, для використання яких потрібна спеціальна підготовка, не допускається інакше як у місцях проведення медичних або фармацевтичних виставок, семінарів, конференцій та інших подібних заходів і в призначених для медичних та фармацевтичних працівників спеціалізованих друкованих виданнях.

Ч. 1.1 Ст. 25 ФЗ «Про рекламу»:
Реклама біологічно активних добавок у кожному випадку повинна супроводжуватись попередженням про те, що об'єкт рекламування не є лікарським засобом.

Лист оператора:


Шановні партнери!

У зв'язку з випадками поширення SMS-повідомлень, що містять в собі матеріали, що порушують Федеральний закон від 13.03.2006 N 38-ФЗ «ПРО рекламу», а також повідомлення з неоднозначним змістом, повідомляємо Вас про появу «Реєстру заборонених РИМ». При отриманні скарги від абонента або після виявлення фрод-моніторингом ВАТ "МегаФон" SMS-повідомлень з подібним змістом Вам буде виставлений штраф без можливості анулювати його за допомогою надання згоди абонента на отримання подібних SMS-повідомлень.

Інформуємо Вас про те, що при виявленні подібних порушень будуть вживатись найжорсткіші заходи до партнерів-агрегаторів, включаючи весь інструментарій санкцій, передбачених договором: блокування альфа імен, штрафні санкції, призупинення/розірвання договору.

"Реєстр заборонених РИМ»

Не допускається, зокрема, поширення РИМ:

• Наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, рослин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини або їх прекурсори, та їх частин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини або їх прекурсори;

Приклад: Мікс, Солі, Проба Тіл: 8800…..40

• Тютюн, тютюнової продукції, тютюнових виробів та курильного приладдя, у тому числі трубок, кальян, сигаретного паперу, запальничка;

Приклад: Aroma mix за 1000 три м + 7......... 0

• Алкогольної продукції. У тому числі і слабоалкогольних напоїв.

Приклад: Ми переїхали: alco....com Тел: +7........52 Ваш АлкоМагазин

• Проституції, а так само еротичних шоу/масажів та ін будь-яких еротичних послуг і послуг заборонених до реалізації на території РФ.

Приклад: 18 + відпочинок 24 години! +7……..03

• Не допускається реклама, в якій відсутня частина істотної інформації про рекламований товар, про умови його придбання або використання, якщо при цьому спотворюється сенс інформації і вводиться в оману абонент.

Приклад: Розпродаж 1,5-п'ятсот! 8……...41

• Фінансових пірамід (МММ)

• У РИМ не допускається використання лайливих слів, непристойних і образливих образів, порівнянь і виразів.

Даний реєстр буде оновлюватися. Прохання донести дану інформацію до своїх партнерів.


всі новини



© 2003–2024 ТОВ " СМСЦЕНТР»
Код ЄДРПОУ 38404962
support@smsc.ua
Контакти
Дизайн — Студія Артемія Лебедєва
Інформація про сайт
SMS-центр для Android Яндекс.Метрика