Тарифи  Послуги  API  Партнерам  Про сервіс  Контакти 
0 (800) 30 7672
Безкоштовно по Україні
 

Плановані зміни у GSM-операторів в Росії

23.10.2013

У сфері смс-послуг в Росії очікуються серйозні зміни, які вводяться самими операторами для боротьби зі спамом, що спричинить велике підвищення цін на смс. Оператори почнуть закриватися один від одного і пропускати комерційні розсилки тільки через своє пряме підключення за більш високими цінами.

Зараз всі сервіси можуть відправляти повідомлення по всій Росії через одного будь-якого оператора за фіксованою ціною. У зв'язку з цим деякі регіональні оператори через конкуренцію і нульову собівартість стали пропонувати дуже низькі ціни на відправку повідомлень, тому через них зараз відправляється велика кількість спаму, з яким федеральні оператори намагаються боротися.

Чутки про це ходили давно, але тільки недавно інформація почала уточнюватися. За наявними даними з 01.11.2013 оператор Мегафон і Теле2 вводять обмеження на пропуск трафіку в свої мережі від інших операторів і піднімають ціни на смс через свої підключення, Білайн і МТС планують зробити це з 01.01.2014.

Обмеження повинні торкнутися в першу чергу повідомлень, що відправляються від буквених імен, від коротких номерів і від мобільних номерів оператора одержувача, відправка з мобільних номерів (коди DEF), що належать діапазонам оператора Відправника, не повинна блокуватися, але можливі також блокування повідомлень з певних номерів за чорними списками або по тексту повідомлень. Також можуть повністю блокуватися смс-центри регіональних операторів, як основні розповсюджувачі спаму.

Інформація про це є у відкритих джерелах, наприклад, тут http://www.3dnews.ru/767257/

Наша компанія використовує в якості основного каналу Пряме підключення до обладнання Білайн, трафік якого не повинен повністю блокуватися іншими операторами, але відправка з буквених Імен також може бути заблокована. Тому ми вже підключилися до всіх федеральним GSM-операторам для надання безперебійного каналу доставки повідомлень нашим клієнтам, але в міру запуску кожним оператором свого фільтра, тарифи будуть підвищуватися в мережу цього оператора.

Оператор Tele2 надає тимчасовий адаптаційний період, і ціни підвищує ненабагато, але на нього буде вимагатися попередня реєстрація буквених імен.

Оператор Мегафон підвищує ціни значно і планує з нового року ввести платну реєстрацію імен відправників.

У зв'язку з цим в якості перехідного періоду на більш високі тарифи відправка в нашому сервісі на операторів, які вводять фільтри і значно підвищують ціни, буде відбуватися від мобільного номера оператора Білайн, далі всім клієнтам потрібно буде ознайомитися з новими тарифами і перейти на більш дороге Пряме підключення. Якщо оператори дійсно не блокуватимуть смс-повідомлення від мобільних номерів, то можливо буде відправляти такі повідомлення за старими тарифами до моменту підвищення цін у самого Білайну. У такому випадку рекомендуємо підключати свій номер у цього оператора і використовувати його для смс-розсилок за нижчими цінами або використовувати один з наших номерів.

Доставка повідомлень в мережі операторів Мегафон і Tele2 від номера Билайн не гарантується, так як оператори можуть застосовувати спеціальні алгоритми для розпізнавання розсилок, виконаних через іншого оператора , і заносити номери в стоп-лист.

Нові тарифи доступні в розділі «Тариф».

Для можливості відправки повідомлень від будь-якого імені відправника абонентам Мегафон безпосередньо через підключення Мегафон за вищими тарифами необхідно включити «настройка"в особистому кабінеті або задати свій номер оператора Білайн в резервному імені:



додано 06.11.2013:
На поточний момент розсилки на оператора Мегафон за колишніми тарифами проходять від будь-яких номерів довжиною більше 7 цифр, але в разі посилення блокувань краще захищені від цього будуть саме мобільні номери оператора Білайн. Але так як поки проходять будь-які мобільні номери, то в нашому сервісі за замовчуванням використовуються загальні звичні всім номери МТС для заміни буквених Імен на оператора Мегафон.

додано 01.12.2013:
Оператор МТС попередив про включення фільтрів з 02.12.2013. На його абонентів також повідомлення від номерів телефонів в якості відправника будуть відправлятися за звичайними тарифами. При включенні зазначеної вище опції відправка повідомлень з літерними іменами буде йти через Пряме підключення до оператора за більш дорогими тарифами, вказаними в розділі «Тариф». Дані тарифи почнуть діяти після блокування повідомлень, що відправляються через поточні канали і після періоду ознайомлення з новими тарифами. Під час ознайомчого періоду і при вимкненій опції відправлення повідомлень на оператора МТС буде йти з підміною буквених Імен на номер телефону.

Звертаємо Вашу увагу, що відправка повідомлень на номери МТС і Мегафон з номерами самих операторів в якості відправників не працює, так як блокується операторами. Тому найкраще для резервного імені відправника для обох операторів використовувати мобільний номер Білайну.

додано 04.12.2013:
Оператор МТС включив блокування комерційного трафіку від сторонніх операторів. Повідомлення абонентам МТС у нашому сервісі тимчасово відправляються із заміною літерного імені на фіксований мобільний номер. Раніше введена опція в налаштуваннях Особистого кабінету для використання дорогих маршрутів на оператора Мегафон буде також діяти для оператора МТС, але автоматично активується через 8 днів. Щоб включити відправку на МТС від буквених Імен вже зараз, необхідно ознайомитися з тарифами на сайті і включити в Налаштуваннях відповідну тимчасову опцію.

Відправка повідомлень в мережу МТС через канали сторонніх операторів доступна тільки від федеральних мобільних номерів, крім номерів, що належать самому оператору МТС. Тому разом із заміною буквених імен також замінюються номери МТС, міські номери та номери 8 800.

Повідомляємо вас також, що найближчим часом оператор Білайн планує підняти тарифи, тому всі повідомлення в його мережу і на інших операторів, відправлені від номера телефону через канал Білайну будуть також підвищені. Тарифи для каналу оператора Білайн будуть розміщені на сайті найближчим часом.

додано 18.12.2013:
Повідомляємо, що оператор Білайн слідом за іншими операторами, як було повідомлено раніше, підвищив ціни і надав нам нове підключення, тому ми пропонуємо протягом 5 днів підготуватися до переходу на нові тарифи. Для того щоб прискорити перехід на новий тариф, необхідно включити опцію «включити зараз"у налаштуваннях Особистого кабінету в рядку «для операторів Білайн і Теле2 дана опція буде активована через 5 днів». Нові тарифи вже розміщені на нашому сайті в розділі «Тариф». Разом з підвищенням цін для оператора Білайн буде також підвищений тариф на оператора Теле2, на якого частина розсилок з незареєстрованих імен відправників виконувалася через підключення Білайну.

Також повідомляємо, що з учорашнього дня оператор Білайн без попередження закрив старе підключення на невизначений термін під виглядом планових робіт, тому зараз повідомлення за старими цінами відправляються через канали резервних регіональних операторів з підміною літерного імені на мобільний номер, але на даних каналах можливі перевантаження і затримки в доставці повідомлень. Включення зазначеної вище опції дозволить відправляти повідомлення від літерного імені через нове Пряме підключення вже зараз. Якщо старе підключення до Білайн відновиться, то протягом 5 днів ми збережемо колишні тарифи.

всі новини



© 2003–2024 ТОВ " СМСЦЕНТР»
Код ЄДРПОУ 38404962
support@smsc.ua
Контакти
Дизайн — Студія Артемія Лебедєва
Інформація про сайт
SMS-центр для Android Яндекс.Метрика