Тарифи  Послуги  API  Партнерам  Про сервіс  Контакти 
0 (800) 30 7672
Безкоштовно по Україні
 

Перехід на нову програму SMPP-сервера

27.06.2017

Сьогодні на наших серверах відбулось оновлення програмної частини SMPP-сервера, через що протягом дня могли відбуватися короткочасні обриви зв'язку, викликані кількома перезапусками нової програми для виконання останньої стадії тестування і налаштування під великим навантаженням.

Новий SMPP-сервер повністю переписаний нашими програмістами на мові C під поточні, збільшені за кілька років вимоги сервісу, максимально оптимізований по швидкості і доопрацьований необхідним функціоналом. Швидкість обробки запитів у новому SMPP-сервері складає більше 10 тисяч в секунду на одному фізичному сервері.

Важливі зміни:

— Впроваджено механізм контролю швидкості відправки повідомлень в секунду для кожного клієнта, генерація помилки перевищення швидкості (throttling). При отриманні даної помилки Клієнту по SMPP-стандарту необхідно повторити відправку, знизивши загальну швидкість на своїй стороні. За замовчуванням швидкість задана 100 SMS / сек для кожного аккаунта. Для зміни максимально дозволеної швидкості необхідно відправити запит в службу підтримки Сервісу.

— Покращено механізм передачі статусів доставки (DLR). Черга очікування статусів при відключеному з'єднанні з SMPP-сервером збільшена до 1 млн статусів для кожного аккаунта з очікуванням протягом доби. З'явилась можливість задавати в налаштуваннях розмір вікна передачі статусів по аккаунтах (за замовчуванням 5), що впливає на швидкість віддачі статусів. Загальна швидкість обробки статусів також значно збільшена.

— Додані пріоритети в передачу статусів — тепер статуси доставки більш пріоритетних транзакційних повідомлень будуть віддаватися клієнтам раніше, ніж статуси для рекламних та масових повідомлень. Таким чином, на відміну від старого сервера, статуси одиночних повідомлень не будуть розміщатись у чергу клієнта після статусів раніше відправленої масової розсилки з цього ж аккаунта, а будуть передані йому максимально швидко.

— У кінцеві статуси доставки додана передача TLV полів із додатковою інформацією про повідомлення. У TLV з кодом 0x2000 передається рядок з вартістю повідомлення у форматі "n.nnnn". У TLV з кодом 0x2001 передається прапор у вигляді 2-х байтового числа з типом повідомлення і ознакою шаблонного повідомлення (біт 0x100). Більш детальна інформація по TLV полях буде додана в розділ API найближчим часом.

— Інтервал бездіяльності зменшений з 5 хвилин до 2. Протягом цього часу клієнту необхідно відправити повідомлення або виконати порожню команду enquire_link, інакше з'єднання буде розірване через неактивність. Якщо раніше у ваших налаштуваннях таймаут був більше 2 хвилин, то зараз необхідно змінити це налаштування, щоб не відбувались обриви зв'язку.

— Додані блокування за часті помилки авторизації або за невірний формат команд.

Даний SMPP-сервер розроблявся протягом цього року і останні 2 місяці тестувався на обслуговуванні трафіку деяких клієнтів, які дали на це згоду. Тестування показало повну готовність і стабільність роботи нового сервера, додатково після перемикання всіх клієнтів були усунені останні проблеми, пов'язані з особливістю відправки повідомлень деякими клієнтами.

У найближчі кілька днів, у разі необхідності, можливі рідкісні перезапуски з короткочасним обривом зв'язку, які не повинні впливати на відправку повідомлень і передачу статусів. Просимо повідомляти про всі виявлені проблеми у відправці повідомлень у нашу службу підтримки.


всі новини



© 2003–2024 ТОВ " СМСЦЕНТР»
Код ЄДРПОУ 38404962
support@smsc.ua
Контакти
Дизайн — Студія Артемія Лебедєва
Інформація про сайт
SMS-центр для Android Яндекс.Метрика